Translate

måndag 25 augusti 2014

Det är livsfarligt att leva

Idag kom Ekot åter med ett sådant där "domedags-larm" om vår hälsa. Nämligen att det finns stor risk att utveckla tarmcancer... och livmodercancer... om man sitter ner för mycket. Ja, det senare kanske jag klarar mig ifrån... men man vet aldrig...!?! Och inte hjälpte det tydligen heller, att för övrigt röra på sig, den tid när man inte sitter ner.... !?? Att ta långa promenader, etc. spelade alltså ingen roll, påstod larmrapporten.

Den första fråga som inställer sig, är naturligtvis... måste man nu stå och äta också ? Kanske McDonalds plötsligt framstår som det nyttigare alternativet.. !? Förmodligen bör vi också stå framför tv'n hela kvällarna i konsekvensens namn...!? Däremot att sitta ner en stund på toa.... där tar jag nog trots allt risken ändå. Ibland måste man helt enkelt utmana ödet.

Nästa fråga man självklart ställer sig, det är det här med att sova... åtta timmar..!? Det måste väl följaktligen ändå vara livsfarligt i längden. Tänk... det är ju en tredjedel av dygnets alla timmar. Att stå och sova medför emellertid en del praktiska problem. Det ligger liksom i sakens natur. Men, det är klart, man kan ju göra som astronauterna. Spänna fast sig mot väggen... !? Och då samtidigt passa på att glo på tv'n, nu när man ändå hänger där. Talesättet att "somna framför tv'n" blir därmed till ett mer oklanderligt och naturligt begrepp. Jaa, jag vet inte, vad mer man ska säga. Än att det är otroligt, vad livet ändå verkar vara farligt. Det konstigaste är dock, att man fortfarande lever..........




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar