Translate

söndag 22 juni 2014

Medias messias

Medias egen messias, Göran Greider, en gång nedstigen till folket i Dalarna har uppenbarligen kommit för att stanna på jorden. Åtminstone som någon slags helig medial fader med åsikter om allt och alla . Någon som tidningar, radio & tv frekvent tillber och efterfrågar var och varannan dag. Hans röst, åsikter och nuna har fullständigt infiltrerat media under det senaste decenniet. Han syns i debattprogram på tv och citeras glatt i radio och tidningar. Speciellt av de journalister och mediafolk som sympatiserar med Greiders politiska idéer. Som de sedan slaviskt justerar sina vindflöjlar efter. D.v.s. alla hans åsikter och uttalanden om ditt och datt.

Man har svårt att förstå, vad det är som får media att avguda honom. Möjligen för att han verkar så insatt och trovärdig. Samtidigt som han själv medvetet surfar på bilden av den vanliga medborgaren. Den av kläder och andra ytliga excesser ointresserade proletären som vet hur allting borde vara. En personlighet som tydligen media attraheras av. Själv blygs han inte över det utan rider glatt vidare på den vågen. Tar det säkert numera som en självklarhet, att han som chefredaktör för Dalademokraten flera gånger i veckan citeras i radions Tidningskrönikan. Något som inte ens Sveriges Radio tycker är konstigt eller överdrivet partiskt. Självkritiken och den politiska opartiskheten på SR är i stort sett obefintlig.

Greiders självhävdelsebehov stannar inte vid detta. Han kallar sig numera också... poet.. !?? Jag själv som läst hans dikter kunde ganska snabbt konstatera, att dessa nationalromantiska berättelser med stor tvekan faller inom epitetet... poesi. I så fall är det mesta poesi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar